Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Digitalizarea radiografiilor

Proiect realizat

Am achizitionat un  aparat de digitalizare si mai exact “iCR3600, produs de iCRco, SUA. Sistem de Digitalizare cu Placi de Fosfor pentru Radiologie“. Acest aparat va citi radiografiile la o rezolutie de 5 si 10 pixeli/mm.Timpul de asteptare pentru citirea radiografiilor scade simtitor nu mai este necesara developarea acelor filme,radiografia fiind scanata si introdusa in computer,operatiune ce dureaza 1 minut iar imaginea realizata net superioara calitativ ,totul se va digitaliza (prelucra si pastra) in baza de date a spitalului prin donarea a unui calculator performant in cadrul acestui proiect.

Acest Sistem de achizitie digitala cu placi de fosfor pentru radiologie conventionala va contine:

Scaner CR rezolutie 5 si 10 pixeli/mm

Casete/placi fosfor: 24x30cm (1 buc), 35x43cm (1 buc)

Software achizitie si procesare imagini Captera

Unitate de calcul profesional (workstation cu procesor I7, 16Gb DDR3, 2 x HDD legate in raid, placa video performanta) + licenta windows

Monitor 22 inch profesional full HD

Acest sistem  functioneaza la Pediatrie 1 Cluj Napoca Calea Motilor . Persoanele care vor lucra pe acest aparat vor fi sub indrumarea doamnei doctor Otilia Fufezan (specialist in radiografii si imagistica).Beneficiarii acestui proiect vor fi toti copiii din Transilvania pentru o imagistica de inalta precizie in special cei bolnavi de cancer dar nu numai.

Valoare  proiectului “Digitalizarea radiografiilor” de achizitie si montare s-a ridicat la suma de 72.593 ron