Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Sponsorizari si Donatii

Image2

Contribuiti la imbunatatirea conditiilor de viata si tratament ale unui copil sau tanar bolnav cu o semnatura sau o donatie!

Image2

Poti fi si tu unul dintre cei ce se alatura campaniilor noastre de imbunatatire a sistemului medical din Romania.

Image2

Noi ne implicam si puteti sa ne fiti alaturi!

Cum ne poti ajuta in functie de statutul pe care il reprezinti: prin DONATIE sau SPONSORIZARE.

Pentru SRL

Sponsorizari 2019 companii:
SOFTVISION SRL (SUMA 190.816 RON)
MIRAIOANA SRL (SUMA 13.500 RON)
OZONE SOLUTIONS & TECHNOLOGIES (SUMA: 2100 RON )
MONDO MARKET(SUMA: 14.000 RON )
WINCON SRL (SUMA 30.000 RON)
PM TECHNIC ELEMENTS SRL (SUMA 1500 RON)
DUAL IT SOFTWARE (SUMA 1660 RON)
VENTIL MACHINE -MAURIZIO ZEN (SUMA 10.000 RON)
KOFOR SRL (SUMA 3000 RON)
YONDER SRL (SUMA 5000 RON)
ITIVITI CENTRUL DE COMPETENTA (SUMA 7000 RON)
EIDOS ART (SUMA 430 RON)
FSA SISTEME DE ASAMBLARE SRL (SUMA: 80.000 RON )

Cheltuielile cu sponsorizarea se scad din IMPOZITUL PE PROFIT, în limita a 20% din acesta, dar nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie) sau anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată la 25 ianuarie al anului următor)

Detalii aici: extras cod fiscal.

Pentru PFA

Pot face cheltuieli cu sponsorizarea, deductibile  în limita a 5% din venitul net, stabilit ca diferență între venit brut și cheltuieli deductibile, altele decât cheltuielile cu sponsorizarea.

Pentru SC care sunt plătitoare de impozit pe venit

Microîntreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, pentru susținerea entităților nonprofit și a unităților de cult, care la data încheierii contractului sunt înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective. Diferența de 80% din impozitul datorat se va vira către bugetul de stat, la termenele prevăzute de codul fiscal. Pentru impozitul pe venit, sponsorizările se pot deduce doar trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată la 25 aprilie).

Pentru PERSOANE FIZICE

Persoanele fizice pot dona  folosind  formularul E230, si prin donatii direct in contul asociatie.

Formularul se completează  şi se depune de către persoanele fizice care realizează  venituri din salarii şi asimilate acestora, în următoarele situații :

  • au efectuat în anul de raportare cheltuieli pentru acordarea de burse private conform Legii nr.376/2004 privind bursele private, cu modificările  şi completările ulterioare  şi solicită  restituirea acestora ;
  • optează  pentru virarea unei sume reprezentând până  la 2% din impozitul anual, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează şi funcționează în condițiile legii sau unităților de cult; Contribuabilii care îşi exprimă această opțiune pot solicita direcționarea acestei sume către o singură entitate nonprofit sau unitate de cult.
  • contribuabilii solicită  deducerea din veniturile impozabile din salarii, obținute la funcția de bază, a cheltuielilor efectuate pentru economisire în sistem colectiv pentru domeniul locativ, potrivit legii, în limita unei sume maxime egale cu 300 lei pe an.

Termenul de depunere până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului.

Formularul se completează în două exemplare. Originalul se depune la:

  • organul fiscal în a cărui rază  teritorială  contribuabilul are adresa unde îşi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită  de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România;
  • organul fiscal în a cărui rază  teritorială  se află  sursa de venit, pentru ceilalți contribuabili persoane fizice; ‐ copia se păstrează de către contribuabil sau de către împuternicitul acestuia.
  • In format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Data depunerii formularului este data înregistrării acestuia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

Cont DONAȚII sau SPONSORIZĂRI

Pentru donații sau sponsorizări aveți la dispoziție contul “Asociației Umanitare ALEXANDRU DAMIAN”

Cont RON : RO54 BTRL 0130 1205 U479 26XX

deschis la Banca Transilvania, Cluj Napoca, sucursala Marasti

Contracte şi formulare

Dacă doriți contractele sau formularele în alt format nu ezitați să ne contactați prin email la asociatia@alexdamian.com

Copiii nu pot lupta singuri împotriva CANCERULUI

mai ales în România.